Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

OneDrive chrání Vaše soubory před náhodným smazáním a další novinky

Kristýna Neuschl 0

Služba OneDrive se dočkala několika užitečných funkcí. Ochrání Vaše soubory před náhodným smazáním, můžete své soubory uložit pouze online jako soubory na vyžádání a další. Všechny novinky budou uživatelům zpřístupněny v průběhu února.

Files On-Demand i pro MacOS

Files On-Demand neboli soubory na vyžádání známe již z Windows.

Soubory na vyžádání šetří místo na Vašem disku. Sami si zvolíte, které soubory na OneDrive chcete mít vždy přístupné offline ve Vašem zařízení a které pouze online. Nové soubory vytvořené online, nebo na jiném zařízení vidíte na OneDrivu automaticky jako online soubory.

U souborů vidíte malé ikonky, které značí jejich status. Pravým tlačítkem na myši si zvolíte, zda si přejete mít soubory vždy k dispozici na počítači, nebo se spokojíte s uložením online.

OneDrive Status
Nastavení uložení souborů na OneDrive

Nově jsou Files On-Demand dostupné i pro zařízení s macOS. Při zapnutí funkce Files On-Demand uvidíte všechny své soubory ve Finderu.

Tato funkce bude nejprve vydána pro nejnovější macOS Mojave. Uživatelé ostatních macOS se dočkají během několika týdnů.

Náhodné smazání souborů? OneDrive a SharePoint poskytují novou ochranu

Upozornění na hromadné vymazání souborů je k dispozici již nějaký ten pátek. OneDrive Vám při smazání většího množství souborů automaticky pošle email s oznámením. V případě náhodného smazání máte možnost Vaše soubory obnovit. Toto upozornění přijde až po provedeném příkazu. Jak ale ochránit sdílené soubory ještě lépe?

Pokud budete chtít vymazat více než 200 synchronizovaných souborů na Vašem zařízení, musíte nyní nově svou volbu potvrdit OneDrive sync klientovi. Nechtěně vymazané soubory můžete ihned obnovit. Novinku jednoduše zrušíte kliknutím na „Vždy odebrat soubory“

OneDrive - hromadné smazání

File Hover Card nejen pro Office soubory

File Hover Card pro Onedrive je tooltip, který Vám podá rychlé informace o Vašem souboru. Nově bude v průběhu února přidána podpora pro téměř všechny typy souborů – txt, log a další. Na Hover Card uvidíte všechny uživatele, kteří si soubor prohlédli, včetně hostů. Zobrazovat se bude i počet zobrazení, či čas poslední úpravy souboru.

OneDrive Tooltip File Hover Card

Nový vzhled navigačního panelu OneDrive

Microsoft promítl nový design navigačního panelu Office 365 i do OneDrivu i Sharepointu. Nový vzhled je konsistentní s panelem v aplikacích Office.com a Outlook.com. Změna spojuje aplikace svou jednoduchostí a funkčností. Změny se dočkala i nápověda.

OneDrive - Nový vzhled navigačního panelu

Vylepšené skenování pro OneDrive Mobile

Poměrně nedávná možnost skenování na Vašem mobilním zařízení je nově vylepšena o volbu místa uložení skenu. Místo uložení si můžete zvolit kdekoliv na Onedrive i Sharepoint.

OneDrive Mobile

Microsoft přidal i zrychlení uploadu skenů, zejména na lower-endových zařízeních Android.

Komentáře jsou uzavřeny.