Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Provozujete Microsoft Exchange on-premise? ZBYSTŘETE!

Miroslav Šraga 0

Vážení zákazníci a partneři,

Možná jste tu zprávu už dostali z více stran, možná se ji čtete poprvé. Tak či tak, bohužel je velmi důležitá a stále platí, že „Požár se vždycky lépe hasí ještě předtím, než vypukne.

Společnost Microsoft upozorňuje na vydání nových bezpečnostních patchů na on-premise verze Microsoft Exchange Server, která opravují zranitelná místa zneužívaná skupinou útočníků, která si říká HAFNIUM. Na tuto zranitelnost upozorňuje i NUKIB.

Zranitelnost se projevuje v on-premise verzích Exchange Server 2010, 2013, 2016, a 2019.

Exchange Online není ohrožen. Chceme se ujistit, že jste si vědomi situace a nabízíme vám případnou pomoc s nápravou.

Microsoft důrazně doporučuje, abyste okamžitě aktualizovali všechny on-premise Exchange Servery a nainstalovali bezpečnostní patche. Týká se to serverů, které vlastníte a spravujete ve své firmě nebo u svých zákazníků.

Prioritně je potřeba aktualizovat ty servery, které jsou přístupné z internetu (např. servery, které zpřístupňují Outlook na webu/OWA nebo ECP). Pro aktualizaci zranitelných míst spusťte nejnovější “Exchange Cumulative Updates” a nainstalujte odpovídající bezpečnostní updaty na každém Exchange Serveru.

Informace k Exchange patch (anglicky)

Bezpečnostní záplaty jsou dostupné pro poslední 2 verze Cumulative Update a naleznete je zde:

Pokud potřebujete pomoci s instalací bezpečnostních záplat, zabezpečením starších verzí Exchange Serveru nebo pomoci s přechodem do Exchange Online, ozvěte se nám, rádi Vám pomůžeme: https://www.dataclue.cz/kontakty

Komentáře jsou uzavřeny.