Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Co je Microsoft Teams

Kristýna Neuschl 0

Microsoft Teams je centrum pro týmovou práci. Prostřednictvím tohoto nástroje je Vám umožněna efektivní spolupráce na týmových projektech. Nabízí jedno místo pro komunikaci, soubory a další důležité údaje. Odpadá nutnost vyřizovat stovky zbytečných e-mailů. Nyní nabízí MS Teams přístup k základním službám zdarma a není nutné pořizovat si účet Office 365.

K čemu Microsoft Teams slouží?

Základním kamenem MS Teams je týmová spolupráce online, která probíhá v chatovacím režimu.
To přináší zjednodušení komunikace mezi členy týmu. Na jednom místě najdete své konverzace s kolegy, soubory, týmové úkoly, můžete pořádat konference, plánovat práci a mnohé další. Microsoft Teams je jednou z klíčových součástí balíku Office 365. Má svou samostatnou online verzi, desktopovou aplikaci a je dostupný i pro zařízení s Android či iOS. Pracovat můžete s několika týmy zároveň a stále si snadno udržíte přehled. Páteří MS Teams jsou komunikační kanály. Ty slouží jak ke komunikaci s týmem, tak ke sdílení obsahu, souborů, tvorbě meetingů. Pracujete na dokumentech (Word), prezentacích (PowerPoint), tabulkách (Excel), poznámkách (OneNote) a při tom si udržujete online kontakt se svým týmem.

MS Teams zdarma – bezplatná edice

Platební free model MS Teams je dostupný každému uživateli. Získáte prostor pro až 300 členů vašeho týmu, 10 GB prostoru pro sdílené dokumenty a 2 GB pro každého člena týmu. Vybírat můžete z dalších 140 aplikací a služeb (včetně Word, Excel, PowerPoint a OneNote). Omezen je přístup k některým službám Office 365 jako je například Planner, Yammer.

Náhrada za končící Skype for Business Online

Firemní verze komunikátoru Skype for Business zvolna odchází na věčnost. Prozatím alespoň ve své online verzi, jako součást balíku Office 365. Od října 2018 již není Skype for Business Online dostupný pro nové zákazníky Office 365 (kteří zakoupí méně než 500 licencí). Tato změna se postupně dotkne všech a není od věci se na tento krok připravit. Náhradou je právě MS Teams. Teams nabízí komplexnější řešení i se zachovanými funkcemi Skype, včetně chatu, video a audio hovorů, na které jste zvyklí.

Pro zajištění plynulejšího přechodu mohou stávající uživatelé využít možnosti používat Skype for Business a současně pracovat i s MS Teams s tím, že průběžně bude docházet k řízené migraci na novou platformu. Anebo se můžete do MS Teams vrhnout po hlavě, ale to, jako zodpovědný implementační partner nedoporučujeme.

Za zkoušku nic nedáte

Pokud jste se s Microsoft Teams ještě osobně nesetkali, můžete se seznámit v interaktivní demoverzi.

Nebo nás kontaktujte, rádi vám technologii představíme, poradíme nebo pomůžeme s migrací ze stávajícího prostředí.

Teams v jedné minutě

Komentáře jsou uzavřeny.