Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Co je nového v kancelářském balíku Office?

Kristýna Neuschl 0

Představujeme Vám novinky, které Microsoft uvedl u aplikací Office. Poslední dvě aktualizace přinesly několik užitečných vylepšení. Dovolte jim ulehčit Vám práci a posunout práci v kancelářských aplikacích ještě dále. Změny se dotkly i portálu Office.com a spouštěče aplikací.

Soukromé poznámky ve Wordu

Vytvořte si jednoduše kopii sdíleného dokumentu. Klikněte na Zobrazení > Vytvořit soukromou kopii. Kopii můžete použít pro další osobní účely, ale změny se nebudou synchronizovat do sdíleného dokumentu.

Zvolte barvu podle svého gusta

Nově nemusíte převádět hexadecimální kódy na RGB hodnoty. Vyberte si nastavení barvy (např. barva písma) a zvolte možnost Další Barvy, záložka Vlastní a zadejte příslušný kód. Funguje u aplikací Word, Powerpoint i Excel.

Odkaz na vybraný snímek v Powerpointu

Vytvořte v prezentaci odkaz na konkrétní snímek a ulehčete tak uživatelům orientaci. Stačí kliknout pravým tlačíkem na snímek v panelu náhledů a vytvořit Odkaz na tento snímek.

Vytvořte si odkaz na konkrétní snímek v Powerpointu

Powerpoint dlouho neumožňoval na snímcích zobrazit změny vytvořené ostatními. Kliknutím na Prezentace > Udržovat snímky aktualizované se budou synchronizovat i změny provedené během vaší prezentace.

Synchronizace změn v Powerpointu.

Statistika sešitu v Excelu

Prohlédněte si Statistiku sešitu v Excelu. Klikněte na Revize > Statistika sešitu a zobrazí se Vám tabulka s přehledem vybraných parametrů.

Statistika sešitu v Excelu

Pro osobní i pracovní dokumenty můžete využít Obrázky z fotobanky, které Vám nabídnou kvalitní fotografie v Excelu, Wordu, Outlooku i Powerpointu. Vyberte Vložit > Obrázky > Obrázky z fotobanky.

Fotografie v Outlooku nově ve vysokém rozlišení

Nově se přiložené fotografie v Outlooku nepřevádí na menší velikosti, ale zobrazí se v původním vysokém rozlišení. Obrázky jsou uchovány ve formátech PNG, JPEG, GIF a BMP.

Rychlejší a spolehlivější vyhledávání. Každé vyhledávání v Outlooku nyní projde pravopisnou kontrolou. Outlook Vám nabídne pravopisné varianty, abyste se skutečně dostali k výsledkům, které hledáte. Nejrelevantnější výsledky se zobrazí přímo nahoře.

Portál Office

Portál office.com Vám pomáhá dostat se rychle k aplikacím, nástrojům a dokumentům, které používáte každý den. Prostředí se přizpůsobí Vaší aktivitě.

Portál office.com

V levém horním naleznete ikonu pro spouštění aplikací. Po kliknutí se Vám zobrazí nabídka webových aplikací a služeb Microsoft 365, ke kterým máte licenci. Spouštěč usnadní přepínání aplikací, nabídne Vám ty nejpoužívanější a umožní rychlý přístup k posledním otevřeným dokumentům.

Spouštěč aplikací na portálu office.com

Spouštěč aplikací najdete v kterékoliv webové aplikaci Office. Systém volí nabídku aplikací na základě Vašeho použití.

Novinkou je možnost připnutí (pin) 3 vybraných aplikací na portál office.com i do spouštěče. Uživatelům s firemními účty je mohou nastavit administrátoři v Azure AD. Tyto aplikace si pak uživatelé mohou sami odepnout.

V minulosti byly aplikace po delší době nepoužívání odstraněny, nyní je tato možnost nechána na uživateli.

Admini také nově mohou přes Azure portál seskupit aplikace do skupin a přizpůsobit zobrazení galerie Office 365.

Pokud potřebujete pomoci s rozběhem nástrojů Office nebo potřebujete zařídit zkušební verzi, ozvěte se nám, rádi Vám pomůžeme: https://www.dataclue.cz/kontakty

Komentáře jsou uzavřeny.