Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

OneDrive a Sharepoint: únorové novinky

Kristýna Neuschl 0

Vybitá baterie? Vyzkoušejte pozastavení synchronizace

Každého občas potká vybitá baterie na notebooku nebo situace, kdy je zařízení připojeno k síti s měřením dat. U synchronizačního klienta OneDrive je možné nastavit automatické pozastavení synchronizace pro tyto případy. Ušetříte baterii i data. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu OneDrive na hlavním panelu a vyberte „Nastavení“.

Nastavení automatického pozastavení synchronizace pro OneDrive

Pokud Vaše zařízení nemá baterii, možnost pro pozastavení synchronizace v režimu spořiče baterie neuvidíte. Nastavení je platné pro Váš osobní OneDrive nebo pro Vaše osobní nastavení ve OneDrive for Business.

Přehlednější sdílené soubory na mobilním zařízení

Pro Sharepoint na mobilních zařízeních vyšel nový update. Na záložce „Sdílené“ si můžete Vaše soubory nově třídit podle toho, kdo je s Vámi sdílí. Jména kolegů si můžete abecedně třídit a soubory jsou seřazeny i podle data posledních úprav. Novinka Vám umožní lepší orientaci ve sdíleném obsahu a sdílené soubory máte snadno po ruce.

Nové možnosti třízení sdílených souborů

Sharepoint: Nová stránka pro Sdílení

Microsoft představuje novou stránku Sharing v Admin centru pro SharePoint a OneDrive. Celá stránka je uživatelsky přívětivější a administrátoři zde naleznou možnosti nastavení externího sdílení obsahu. Microsoft bude se zlepšováním stránky dále pokračovat a brzy se dočkáme dalších novinek.

Nová stránka „Sdílení“

Custom Sharing Help Link

Jde o novou funkcionalitu pro IT administrátory. Nastavení v admin centru Sharepointu Vám umožňuje zakázat sdílení obsahu s externími uživateli. Skrze Custom Sharing Help Link uživatele informujete o zákazu externího sdílení a můžete jej odkázat na interní portál, kde může zažádat o výjimku. Tato funkce je dostupná pouze s poslední verzí SharePoint Online Management Shell skrz příkaz Set-SPOTenant -CustomizedExternalSharingServiceUrl http://.com.

Komentáře jsou uzavřeny.