Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

OneNote: přehlednější navigace i vyhledávání

Kristýna Neuschl 0

Větší přehled a jednodušší orientace

OneNote představuje nové prvky navigace pro Mac a Win 10. Nové navigační rozhraní disponuje jednodušším způsobem ovládání a nabízí více místa pro Vaše poznámky. Můžete jednoduše přepínat mezi poznámkovými bloky, zvolit si zobrazení navigačního podokna poznámkového bloku, oddílu i stránky, nebo je můžete skrýt a plně se soustředit na Vaši práci.

Pro maximalizaci poznámkového bloku skryjte navigační panel kliknutím na tlačítko navigace v levém horním rohu. Seznamy poznámkových bloků, oddílů i stránek můžete rozbalit a sbalit pomocí šipek. Navigace je jednodušší, OneNote přehlednější a pro svou práci získáte maximum prostoru.

Přes tlačítko Hledat vyhledáte klíčová slova a fráze ve Vašich poznámkách a blozích. Tlačítko Nedávné poznámky Vám zobrazí chronologický seznam Vašich poznámek, podle posledních úprav. To se hodí, pokud budete pracovat na jiném zařízení.

Automatické ukládání změn v souborech

Nyní můžete své soubory uložené v poznámkách snadno upravovat přímo v aplikaci OneNote. Kliknutím na vložený soubor v poznámkovém bloku jej otevřete, provedete úpravy a uložíte. Žádné zdlouhavé ukládání samostatných souborů a jejich opětovné nahrávání – vše provedete přímo ve OneNote. Změny v souborech jsou automaticky ukládány.

Rychle najděte své poznámky

OneNote umí prohledat všechny Vaše poznámky nebo i obsah libovolného poznámkového bloku. Vyhledávat začnete kliknutím na tlačítko Hledat, zobrazí se podokno vyhledávání. Hledané slovo nebo frázi můžete dát do uvozovek. S pomocí uvozovek bude vyhledáváno přesné znění v daném pořadí a vyhledávání bude přesnější a jednodušší.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.