Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Umožněte B2B partnerům přihlášení k aplikacím pomocí Google účtu

Kristýna Neuschl 0

Azure Active Directory, cloudové řešení pro správu Vašich firemních identit a přístupů, Vám umožňuje sdílet aplikace a služby i s Vašimi partnery a zákazníky. Nově je pro uživatele B2B („business to business“) přidána možnost přihlášení pomocí Google účtu. Pozvěte své partnery ke spolupráci bez nutnosti tvořit nový účet.

Podporou přihlášení s Google účtem je ještě více usnadněna spolupráce s partnery, kteří nevlastní Microsoft účet. Toho mohou využít menší společnosti bez Azure AD či dokonce vlastní IT struktury. Pro přístup k Vašim službám jim postačí účet @gmail, případně @googlemail.

Například k Microsoft Teams se po povolení identifikace pomocí Google účtů budou moci Vaši partneři přihlásit na všech klientech – desktopu, prohlížeči, iOS a Android.

Přihlašování pomocí Google účtu pro B2B uživatele povolíte na portal.azure.com, v záložce Azure Active Directory > Organizační vztahy > Zprostředkovatelé identity.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.