Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Automatický upgrade na Microsoft Teams

Miroslav Šraga 0

Společnost Microsoft oznámila v září 2017, že Skype for Business bude nahrazen produktem Microsoft Teams. Pro zákazníky Office 365, kteří si založili tenant po 1. říjnu 2018, jsou MS Teams hlavní komunikační platformou pro zasílání zpráv, schůzky či volání. Těmto zákazníkům již není umožněno Skype For Business používat. Nyní Microsoft opravdu začal všechny zákazníky postupně migrovat na novou platformu.

Koho se změna týká?

Změna se dotkne postupně všech zákazníků. Od konce loňského roku Microsoft začal s automatickými aktualizacemi u zákazníků do 500 uživatelů, kteří si produkty Office 365 / Microsoft 365 pořídili přes partnera. Zákazníci, kteří mají více než 500 uživatelů mohou využít možnosti odkladu a vyhnout se tak plošné automatické aktualizaci.

Kdy se upgrade projeví v naší organizaci?

Na tuto otázku je jednoduchá odpověď. Pokud jste organizace do 500 uživatelů a nakupujete služby přes Partnera, můžete automatický upgrade očekávat od teď kdykoliv. Avšak před tím, než k automatickému upgrade na MS Teams dojde, obdrží administrátor vašeho tenantu e-mail s upozorněním, že „Váš upgrade na Microsoft Teams je naplánován„. K samotné aktualizaci dojde 30 dní po obdržení této informace.

Co bude dál?

Po tom, co upgrade proběhne, stanou se MS Teams výchozím klientem pro chat, hlasové hovory, video či schůzky. Jakmile jsou uživatelé přesunuti do Teams (Teams Only Mode):

  • Jejich Skype For Business klient bude deaktivován a veškeré zprávy budou směrovány do Teams. Tato akce neodinstaluje Skype For Business klienta z počítačů daných uživatelů.
  • Veškeré Skype For Business schůzky naplánované před aktualizací budou nadále fungovat tak, jako doposud, ale všechny nově plánované schůzky budou naplánovány do Teams. Dříve naplánované Skype For Business schůzky budou připojeny pomocí Skype for Business aplikace nebo pomocí doplňku Skype Web App.
  • Je třeba, aby uživatelé a/nebo IT administrátoři manuálně odinstalovali Skype for Business klienta z mobilních zařízení
  • Pokud se uživatelé pokusí přihlásit do Skype for Business, obdrží upozornění, že byli součástí upgrade na Teams
Po aktualizaci se uživatelům zobrazí informace o tom, že MS Teams je hlavní aplikací pro komunikaci.
Uživatelé, kteří se přihlásí do Skype for Business vidí upozornění, že veškerá komunikace jde do Teams

Co se stane s kontakty?

Součástí upgrade Skype for Business na Teams je také migrace kontaktů. Uživatelům se zobrazí informace „Importujeme vaše skupiny kontaktů ze Skypu pro firmy„. Přenos kontaktů může chvíli trvat. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ mohou uživatelé plně využívat funkcionalit aplikace Teams.

Jakmile je import kontaktů dokončen, naleznou uživatelé své kontakty v Teams pod záložkou „Chat„.

Seznam kontaktů a historie konverzace v záložce „Chat“

Kdo vám pomůže?

Microsoft v informačním e-mailu informuje o dostupnosti podpory při aktualizaci takto:

Využijte před datem upgradu bezplatné školení a plánovací nástroje. Pokud nejste připravení přejít na Teams k datu x. x. 2019, kontaktujte prosím podporu Microsoftu. Když nic neprovedete, upgrade proběhne automaticky. Po jeho dokončení dostanete oznámení.

Pokud máte z automatické aktualizace obavy, můžete se na nás obrátit, stejně jako s otázkami k Microsoft Teams. Kromě toho, že disponujeme materiály pro koncové uživatele, tak díky našim specialistům máme znalosti a postupy, které Vám přechod výrazně usnadní.

Zároveň vám můžeme pomoci s adaptací Teams do prostředí vaší organizace, identifikací funkcionalit a postupů, které vám usnadní firemní život či definicí interních procesů při správě firemních dokumentů.

Komentáře jsou uzavřeny.