Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Jak zamezit znovu otevírání ticketů ve FreshDesku

Tomáš Březina 0

Možná se ptáte k čemu by vám bylo zamezení otevírání ticketů, když Vám zákazník napíše. Odpověď je jednoduchá. Přijde k vám na helpdesk požadavek, vy jej ke spokojenosti zákazníka vyřešíte a dáte do stavu uzavřeno/vyřešeno. Zákazníkovi o tomto stavu přijde na e-mail upozornění. Často se ale stává, že zákazník na toto upozornění odpoví, například: “Děkuji za pomoc, hezký den“. T9m se požadavek znovu otevře a vy (operátor/agent) jej musíte opět dát do stavu uzavřeno/vyřešeno. Trochu otrava nemyslíte? V tomto článku si ukážeme jak tomu předejít.

  1. Otevřeme si FreshDesk sekci nastavení (správa)  
  • V nastavení vybereme možnost Pozorovatel
  • Klikneme upravit u položky : “Automatically reopen tickets when the customer responds“
  • Tak a tady máme defaultní nastavení ->

Po odpovědi ze strany zákazníka se z ticketu, který není ve stavu otevřeno (Tzn. Všechny stavy, které ve FreshDesku máte) se ticket přepne do stavu otevřeno. A to je to, co nechceme!

Teď můžeme nastavit pravidla 2 způsoby.

  • Varianta 1: Vybereme si stavy u kterých je žádoucí, aby po odpovědi ze strany zákazníka byl ticket vrácen do stavu otevřeno, viz. Screenshot. Toto nastavení se hodí pokud máte ve FreshDesku více stavů které nechcete, aby se změnili na Otevřeno.
  • Nyní si ukážeme variantu č. 2

Zde nastavíme, že stav který není „uzavřeno“, se může otevřít. Tj. všechny stavy ticketů, právě mimo stav uzavřeno. Pokud je stav ticketu nastaven jako „uzavřeno“  Pak jej email od zákazníka neotevře a vyhnete se znovu zavíráním.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s nastavením vašeho Freshdesku, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.