Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Microsoft Project v novém – nyní i v ČR

Kristýna Neuschl 0

Potřebujete jednoduchý nástroj pro kontrolu a řízení Vašich projektů? Zkuste nový Microsoft Project. Tato aplikace z roku 1984 je veteránem, který dostal zcela novou podobu a funkce. Vše v duchu vize usnadnění spolupráce a vyšší efektivitě s Microsoft 365.

Project s novým vizuálem i funkcemi

Spolupráce v týmech a tvorba společných projektů je nedílnou součástí pracovních procesů. Microsoft představil staronové řešení pro řízení projektů – Microsoft Project. Jde o kvalitní nástroj, s kterým do detailu naplánujete své projekty. Máte možnost průběh práce na projektu, pohlídáte si deadliny, naplánujete dílčí cíle a rozdělíte práci svým kolegům. Můžete si jej zdarma vyzkoušet na 1 měsíc a rozhodnout se, zda využijete předplatné Projectu.

Project je zjednodušeně dokonalejší Planner. Dočkal se zcela nové verze softwaru, úpravy rozhraní i vzhledu. Využití cloudu hraje klíčovou roli, díky němu může každý člen týmu projekt kdykoliv a kdekoliv sledovat. Své úkoly snadno vytvoříte, přidáte členy do projektového týmu, můžete přepínat mezi zobrazením v Mřížce, Panelu či časové ose.

Tři možnosti zobrazení v Microsoft Project

Propojení s Microsoft Teams

Project je součástí Microsoft 365, proto dává smysl samozřejmá integrace s Teams. Spojením softwaru pro týmovou komunikaci – Teams a pro softwaru řízení projektu – Project získáte užitečný nástroj pro týmovou spolupráci. V Teamsech si přidáte do Vašich karet i kartu Projectu. Všichni členové týmu tak mohou sledovat řízení projektu přímo v aplikaci Teams.

Spojení Teams a Project.

Vizualizace projektů v Power BI

Vaše projekty a data můžete promítnout v efektivních dashboardech („nástěnkách“) v Power BI. Jde o aplikaci přímo určenou pro vizualizaci a analýzu dat. Získáte tak další pohled na řízení Vašich projektů. Můžete vytvořit kompletní i kompletní plán nasazení (Roadmap). Službu Power BI lze taktéž propojit s Teamsy.

Roadmap pro Vaše projekty. Zdroj.

Project je postavený na Microsoft Power Platform a umožňuje rychlé připojení k aplikacím a službám, které již používáte.

Předplatné Projectu – jeden měsíc zdarma na zkoušku

Project je k dispozici jako cloudové řešení, které získáte s předplatným. Nabízen je i jako místní řešení, vhodné pro uživatele, kteří nepotřebují nástroje pro spolupráci a další pokročilé funkce.

Nově Microsoft nabízí Project ve verzi Project Plan 1. V něm najdete základní funkce za cenu 8,4 € za uživatele měsíčně. Můžete si jej vyzkoušet na měsíc zdarma. Dále jsou zde dvě širší verze – Project Online Professional a Project Online Premium. Ty obsahují i desktopového klienta.

U Projectu se můžeme v budoucnu těšit na další zajímavé funkce, jako je správa vašich zdrojů, analýza rozpočtu, sledování výdajů a další.

Brzy Vám přineseme informace o dalších novinkách.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.