Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nový design ikon v Office 365 a nové vyhledávání

Kristýna Neuschl 0

Pro Office 365 byly představeny ikony s novým designem. Microsoft pracuje na jednotné vizuální identitě, která reflektuje sílu, jednoduchost a inteligenci Office 365.

Ikony se nově chlubí odvážnou paletou odstínů, jednoduchým moderním vizuálem a snadno rozpoznatelnými symboly. Design se potkává s filozofií Microsoftu – spolupráce, jednoduchost, účinnost, síla, harmonie.

Původní sada ikon
Nová sada ikon

Každá ikona je navržena tak, aby oddělovala jednotlivá písmena a symboly a zároveň působila známým dojmem. Ikony nahradí své předchůdkyně po šesti letech, jejichž vzhled byl měněn naposledy v roce 2013. Nové ikony se k uživatelům dostanou postupně v průběhu několika týdnů (my už je v některých tenantech máme a jsme nadšení). Setkáte se s nimi napříč platformami, tedy i ve webových a mobilních aplikacích.

Microsoft má ambice pokračovat ve změně u všech ikon a my se můžeme jen těšit na další povedený vizuál.

Personalizované vyhledávání pro Office 365

Další novinka – Microsoft přichází s individuálním vyhledáváním. Za pomoci umělé inteligence a Microsoft Graph Vám při prokliku do vyhledávacího pole nabídne personalizované návrhy – osoby s kterými nejčastěji sdílíte soubory, dokumenty, na kterých jste nedávno pracovali, weby, aplikace apod. Vyhledávání se ve všech aplikacích přesune na jednotné a dobře viditelné místo (pole pro vyhledávání se přesouvá doprostřed). Výsledky vyhledávání se mohou personalizovat i pro celou Vaši organizaci a budou se tak kontinuálně přizpůsobovat Vašim potřebám.

Na obrázku je vidět, že v některých tenantech jsou ještě původní ikony, ale již nové pole pro vyhledávání

Komentáře jsou uzavřeny.