Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Outlook a další novinky pro ulehčení Vaší práce

Kristýna Neuschl 0

Klient Outlook se za léta vývoje proměnil v moderní a uživatelsky přívětivou aplikaci, která každodenně usnadňuje Vaši práci, komunikaci a dovoluje Vám soustředit se to, co je pro Vás důležité. Nyní Vám ve fázi preview nabízí nové funkce a další vylepšení.

Změny jsou již několik měsíců k dispozici a možná jste si je na vlastní kůži vyzkoušeli (stačí vypnout/zapnout připravované funkce v pravém horním rohu). Více než půl milionu uživatelů ocenilo nové funkce a poskytlo Microsoftu své připomínky. Změny se brzy trvale dostanou ke všem uživatelům Office 365 s pravidelnými měsíčními aktualizacemi.

Přehlednější pás karet

První z výrazných novinek je zjednodušený pás karet příkazů (ribbon). Nově na něm naleznete sadu nejčastěji používaných příkazů v jedné řadě (oproti původním třem). Tím získáte větší přehled a omezíte rozptýlení při práci.

Kliknutím pravým tlačítkem na pás karet si jej můžete upravit dle své potřeby, nebo zvolit klasické původní zobrazení.

Zjednodušený pás karet
Původní pás karet

Nástroje, které se zobrazují na Vašem pásu karet jsou Vámi nejpoužívanější. Rozšířenou nabídku nástrojů naleznete po kliknutí na Další příkazy (…).

Přizpůsobení pásu karet.

Kompaktnější vzhled

Drobné změny proběhly také ve vzhledové stránce. Kdo preferuje jednodušší a kompaktnější vzhled, může nyní zmenšit mezery v seznamu emailů. Nastavení provedete v Zobrazení > Zmenšit mezery.

Nastavení zmenšení mezer.
Srovnání zmenšení mezer v seznamu emailů.

Automaticky je s tímto provedeno také zmenšení mezer mezi tlačítky Poslat, Komu, Kopie při psaní zprávy.

Kompaktnější zobrazení při psaní emailu.

Nově jsou emaily s nastavenými příznaky (červené vlaječky) zvýrazněny v seznamu zpráv i žlutou barvou. Takto je snadněji najdete

Výraznější označení emailů s příznakem

Změny při psaní zpráv

Čtení a psaní emailů musí být rychlé a přímočaré. V podokně pro čtení emailů je nyní předmět přesunut nahoru do záhlaví a zvýrazněn. Stává se tak výrazným titulem emailu.

Dlouhý seznam příjemců emailů lze nyní skrýt a nástroje Odpovědět, Odpovědět všem, Přeposlat se přesunuly na pravou stranu.

Původní vzhled při čtení emailu
Nově upravené podokno čtení emailu.

Snadné vytvoření nové schůzky

Vytvoření nové schůzky v kalendáři je ještě jednodušší. Předmět schůzky přejmenován na Název a je přesunut na první místo při tvorbě nové schůzky. Nově si můžete přímo vybrat povinné a nepovinné účastníky schůzky – není nutné otevírat adresář nebo Pomocníka pro plánování. Volba časového horizontu pro schůzku se nově přesunula před volbu místa schůzky.

Vyhledávač místností je novinkou, která Vám umožní zamluvit si více místností pro Vaši schůzku. Více míst, více místností a jednoduše.

Pomocníka pro plánování najdete nově v pásu karet při tvorbě nové události.

Věříme, že uvedené novinky Vám pomohou Outlook využívat naplno pro Vaši práci a přispějí k ulehčení a větší přehlednosti. Zpětnou vazbu můžete poskytnou i přímo Microsoftu skrze UserVoice.

Komentáře jsou uzavřeny.