Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Soukromé kanály, Teams pro Linux a další novinky z Ignite

Kristýna Neuschl 0

V Orlandu na Floridě aktuálně probíhá výroční konference Microsoft Ignite. Představeny byly horké novinky pro aplikaci Microsoft Teams. Dočkáme se opravdu mnoha užitečných zlepšení, které si v příštích měsících představíme. Vyzdvihněme možnost volby soukromých kanálů pro vybrané členy týmu, nového klienta pro Linux nebo lepší propojení Teams a Outlooku.

Pojďme si nastínit novinky, na které se v DataClue těšíme nejvíce.

Soukromé kanály již nyní

O soukromých kanálech pro Teams mluví Microsoft dlouho. Nyní jsou dostupné pro anglickou verzi, brzy se dočkáme i v české jazykové mutaci (edit: soukromé kanály jsou již dostupné i pro českou jazykovou mutaci).

Tyto kanály slouží pro soukromou konverzaci, sdílení souboru a společnou práci s vybranými členy Vašeho týmu. Vytvoříte je jednoduše během tvorby nového kanálu. V následném kroku vyberete i žádané členy Vašeho nového kanálu.

Nastavení soukromého kanálu v anglické verzi Teams.

Uživatelé Linuxu se dočkají klienta Teams

Příznivci operačního systému Linux budou moci začátkem roku 2020 využívat Teams. Teamsy pro Linux budou podporovat hlavní funkce jako chaty, schůzky, hovory. Aplikace bude pro instalaci dostupná v balíčcích .deb a .rpm.

Multiwindows – více oken pro větší přehled

Další novinkou je možnost rozbalení Teams do více oken. Vaše chaty, schůzky, hovory nebo dokumenty budou mít svá jednotlivá okna. Přepínáním mezi okny zrychlíte svou práci. Funkce bude dostupná začátkem příštího roku.

Lepší integrace Teams a Outlooku

Konverzace v Outlooku a Teams budete moci vzájemně propojit. Nebude záležet na tom, v které aplikaci odpovídáte. Přesunete buď emailovou konverzaci včetně příloh z Outlooku do Teams, nebo opačně.

Uživatelé budou nově dostávat emaily se zameškanou aktivitou v Microsoft Teams. To Vám umožní zůstat stále v obraze. Příchozí email Vám zobrazí nejnovější část konverzace a umožní Vám odpovědět přímo v Outlooku. Odpovědní okno bude přímou součástí emailu. Nemusíte tak otevírat Teams.

Brzy Vám přineseme informace o dalších novinkách.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.