Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Užijte si práci z domu: Office 365 pro práci odkudkoliv

Kristýna Neuschl 0

Po Vaší ranní kávě nemusíte hned spěchat do práce. Využijte pohodlí práce z domu, buďte pánem svého času a pracujte kdekoliv. S Office 365 se nemusíte omezovat časem ani prostorem. Pracujte jednoduše a bezpečně i mimo svou kancelář.

V České republice využívá pravidelně „home office“ jen 4 % obyvatel. S dnešními možnostmi jde ale o snadnou a dostupnou záležitost téměř pro každou kancelářskou pozici. Ukážu Vám, jak jednoduše na to s kancelářským balíkem Office 365 od Microsoftu. Pojďme si ukázat, jak taková práce z domu probíhá a co vše z Office 365 využijete.

Připojení do kanceláře

S Office 365 se vyhnete krkolomnému připojování na firemní servery. Všechny potřebné funkce a nástroje běží online na cloudech. Potřebuji ke své práci jen počítač a internetové připojení. Díky cloudovému řešení je veškerá práce spolehlivá a rychlá.

K připojení do práce využiji svůj Office 365 účet, který je chráněn unikátním heslem. Využít můžete i vícefaktorové ověření, záleží na nastaveních Vaší společnosti. Veškeré pracovní procesy probíhají v jednom pracovním prostředí. O bezpečnost dat se starají datová centra Microsoftu, která vyhovují všem průmyslovým standardům.

Komunikace není jen Outlook

Jako emailového klienta používám starý dobrý Outlook. Email je vhodný pro tradiční komunikaci formou „černé na bílém“. Ale komunikace na dálku ve firemním prostředí už dávno není jen Outlook a Skype. S kolegy nejčastěji používáme Microsoft Teams. Teamsy vytváří sdílený pracovní prostor pro Vás a Vaše spolupracovníky.

Napíšu zde rychlou zprávu pro celý tým, proberu na meetingu úkoly na dnešní den. Zprávy v Teamsech nezapadnou mezi hromadou emailů, komunikace je přehledná. Všechny naše projekty řešíme na jednom místě a neztrácíme přehled.

V Teamsech se neomezujeme jen na společnou komunikaci, ale sdílíme si zde soubory, delegujeme úkoly, vytváříme schůzky a pořádáme pravidelné meetingy online. Snadno dohledám jakékoliv soubory a pokračuji v práci. Pro svůj rozsah služeb a možností nemá Microsoft Teams konkurenta.

Co jsou Microsoft Teams, jaké jsou jejich výhody? Podívejte se na některé z našich předchozích článků.

Bezpečné sdílení dat především

Soubory na kterých pracujeme s kolegy v rámci Teams se bezpečně ukládají na cloudové úložiště Sharepoint. Ten slouží pro ukládaní dat a informací v rámci celé společnosti.

Pro jednotlivce slouží OneDrive, cloud, kde ukládám svá data – soubory, fotky, videa. Několika kliknutími cokoliv sdílím s kolegy i externě se zákazníky. Jednou z velkých výhod je i možnost spolupráce na souborech s kolegy v reálném čase. Každý z nás má stejný soubor otevřený na svém zařízení, provádí zde změny. Já například přidám komentář nebo poznámku, a kolega může okamžitě na mnou tvořené změny reagovat.

Veškerý obsah lze po vymazání do 30 dnů obnovit. Své složky či jednotlivé soubory můžete chránit heslem. Tak zajistíte ještě větší bezpečí citlivých informací.

K mé práci během celého dne také využívám běžné kancelářské aplikace Microsoftu jako Excel, Word, OneNote, PowerPoint. V rámci Office 365 je máte samozřejmě k dispozici i pro instalaci na PC.

Mobilní aplikace pro Vaše pohodlí

Večer při čekání na schválení práce se mi už často nechce zapínat notebook. Nechám v pohotovosti už jen mobil. Ozve se notifikace, v Teamsech si vyměním posledních pár vět a hotovou práci snadno sdílím přes OneDrive našemu zákazníkovi.

Mnoho práce i komunikace odvedete i přes mobilní aplikace Office 365, dostupné pro Android a iPhone.

S prací na dálku zvyšujete svou produktivitu a získáte lepší vyváženost pracovního a osobního života. Zastavit v práci Vás tak může už jen chybějící připojení nebo vybitá baterka.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.