Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Vyhněte se různým verzím softwaru a ušetřete

Magdalena Milostná 0

Také do svých firem pořizujete počítače postupně podle aktuálních potřeb? To není nic neobvyklého, ale má to jeden háček – různé verze softwaru. Zatímco nové počítače se vybavují nejnovějším softwarem, u starších bývají nainstalované i několik let zastaralé verze, které nikdo blíže nezkoumá, protože stačí, že fungují. A to je problém.

A pak už to znáte… Objevují se čas od času problémy s kompatibilitou dokumentů nebo tabulek, které se zobrazují různým pracovníkům různě nebo některé funkce nemají ani dostupné..  Zaměstnanci jsou frustrovaní, protože ztrácí čas neustálým formátováním a delegováním problémů na technickou podporu. Náklady strmě rostou a práce stojí.

Jednou z možností je samozřejmě sjednocení verzí kancelářského software. Ale jak víme, to není snadné ani levné. Koupení nových licencí představuje významnou investici. Nemluvě o tom, že každá verze dříve či později stejně zastará.

Lze vůbec docílit stejné verze softwaru napříč celou firmou?

Společnost DataClue se už 9 let snaží ozdravovat IT. Řešení mnoho problémů ve větších firmách vidí ve využití nástrojů firemní sady Office 365. V ceně drobného měsíčního poplatku získáte nejen neustále aktualizovanou verzi kancelářského balíku MS Office, ale i spoustu dalších aplikací, které jsou mezi sebou kompatibilní a pomáhají v jednodušší komunikaci, spolupráci, sdílení a zároveň vaše soubory nadstandardně zabezpečí.

Co vlastně je Office 365? Jedná se o sadu aplikací, které zahrnují mj. kompletní řešení e-mailu (nepotřebujete platit e-mailový server), sdílené kalendáře, obrovské úložiště souborů (One drive) a sjednocené nástroje, které vám umožní spolupracovat v dokumentech najednou, sdílet informace a soubory, pracovat na dálku v mobilu či tabletu a to vše při nejvyšší dostupné úrovni zabezpečení.

K tomu přičtěte výhody cloudu. A najednou vám odpadají náklady na nákup serverů a navíc službu rozšiřujete či zúžujete podle aktuálního počtu uživatelů i vašich potřeb. Protože měsíční předplatné se platí podle aktuálního počtu uživatelů a stojí měsíčně přibližně 300 Kč. 

To je méně než jedna setina mzdových nákladů při průměrné mzdě přesahující 33 tisíc Kč v roce 2019. Stačí, aby nové nástroje ušetřily zaměstnanci jedinou hodinu práce za měsíc a investice se vrací. Nemluvě o ušetřených nákladech na technickou IT podporu.

Uvažujete o balíčku Office 365? Nechte si pomoct s přechodem od české firmy DataClue a ušetřete si starosti. Přečtěte si celý článek, jak vám může DataClue pomoci.

Chcete se dozvědět víc o tom, jak může Office 365 pomoci vaší firmě?

Komentáře jsou uzavřeny.