Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Zajistěte, aby citlivá data zůstala ve firmě

Magdalena Milostná 0

Nemusíte být nutně automobilka, která připravuje nový model, abyste chtěli udržet vaše firemní data v tajnosti.

Každý chce mít pod kontrolou klíčové informace ohledně nových inovací, připravovaných projektů, marketingových aktivit nebo dlouho opečovávaných seznam kontaktů. Ačkoliv nejslabším článkem z pohledu bezpečnosti zůstává uživatel (slabé heslo, nezašifrovaný disk, neaktualizovaný systém), některá rizika mají systémový charakter.

Zaměstnanci používají na práci i svoje neoficiální aplikace? Problém.

Velmi často zaměstnanci pro pracovní účely používají aplikace, na které jsou zvyklí ze soukromého života nebo aplikace třetích stran. Typicky se může jednat o soukromá úložiště (Google Disk, Dropbox, Úschovna.cz, Ulož.to, apod.), sdílené dokumenty, kalendáře, osobní flash disky či elektronické úkolníčky nebo nástroje pro správu projektů (např. Trello nebo Asana). Výjimkou není ani situace, kdy zaměstnanci společně komunikují po sociálních sítích a posílají si firemní soubory přes Messenger.

Nad aplikacemi třetích stran někdy firma kontrolu má, jindy omezeně nebo vůbec. Typický je i stav, kdy do používaných aplikací má uživatel přístup i dlouho po odchodu z firmy, protože ho nikdo nesmazal. Firemní data tak mohou zůstat v extrémním případě rozeseta navždy na mnoha místech a firma s tím nemůže vůbec nic dělat.

Jak mít informace pod kontrolou a na jednom místě?

Důvod používání osobních nástrojů a aplikací třetích stran pro firemní účely je jednoduchý. Zaměstnanci jsou na ně zvyklí, ulehčují jim práci a firma jim jinou alternativu nenabízí.

Má tedy soukromé a cizí aplikace zakázat? Možná ano, ale zaměstnancům by se hůře a méně efektivně pracovalo a dříve či později by si našli cestu jak zákaz obejít. Lepší cestou je poskytnout zaměstnancům firemní nástroje sami.

Jedním z možných řešení je sada aplikací Office 365, které nabízí za přiměřenou cenu pohodlné nástroje na stejném principu jako oblíbené aplikace, které zaměstnanci používají s dokonalým vzájemným propojením a navíc pod hlavičkou firmy.

Chcete si přečíst co všechno balíček Office 365 nabízí?

Office 365 pro kompletní řešení firemní komunikace

Lepší cestou je poskytnout zaměstnancům špičkové firemní nástroje, které jim ulehčí práci a také pokrývají kompletní komunikační potřeby malých i středních firem.

Jedním z možných řešení je sada aplikací Office 365, které nabízí za přiměřenou cenu pohodlné nástroje, které se budou zaměstnancům dobře používat a které budou zároveň bezpečné.

Řešení Microsoftu umožňuje bezpečné ukládání a sdílení dat, aby bylo vždy jasné, kdo má k čemu přístup. Navíc je možné, aby více zaměstnanců pracovalo zároveň na jednom dokumentu. Třešničkou na dortu jsou aplikace pro správu úkolů (To-Do, Planner, Microsoft Project), firemní sociální síť a možnost telekonference.

Kromě výše uvedeného Office 365 poskytuje firemní e-maily, sdílené kalendáře a vždy aktuální kancelářský balíček Microsoft Office. Všechny nástroje jsou dostupné odkudkoliv, takže práce z domu nebo z terénu je stejně jednoduchá jako práce z kanceláře.

To vše s výhodami cloudu, garancí Microsoftu a servisem firmy DataClue, která české firmy provede procesem přechodu na Office 365 a zaručí i podporu během užívání.

Všechny výhody Office 365 získáte za přiměřené předplatné 300 Kč za uživatele za měsíc.

Chcete se dozvědět víc o tom, jak může Office 365 pomoci vaší firmě?

Pokud uvažujete o pořízení balíčku Office 365 do vaší firmy, udělejte změnu s rozmyslem a nechte si poradit od české firmy s dlouhou tradicí. Přečtěte si v tomto článku, jak vám může DataClue pomoci.

Komentáře jsou uzavřeny.