Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Konec Skype for Business Online, nejvyšší čas přejít na Teams

Kristýna Neuschl 0

O konečném rozhodnutí poslat Skype for Business Online do věčných lovišť již víme. Definitivně bude služba ukončena ke dni 31. července 2021. Náhradou se stává populární centrum pro týmovou práci – Microsoft Teams.

Od září 2019 nabízí Microsoft novým zákazníkům jako nástroj pro komunikaci Teamsy. Jsou následníkem, který nabízí mnohem více než Skype for Business Online. Komplexní prostředí pro týmovou komunikaci a spolupráci, připravené i pro náročné zákazníky. K poslednímu červenci 2021 bude Skype for Business Online s definitivní platností ukončen.

Postupný přechod na Teamsy u zákazníků probíhal po celý minulý rok. Upgradu na službu Teams jsme se věnovali už v jednom z minulých článků.

Ukončení se nevztahuje na Skype for Business Server, které můžete na svých serverech nadále provozovat.

Stávajícím klientům se přechod na službu Teams Microsoft snaží maximálně ulehčit. Teamsy prochází zlepšeními, které naplňují požadavky zákazníků Skype for Business Online.

Jde například o:

  • Kratší dobu uchování dat – dobu retence dat z chatu a kanálů bude možné zkrátit až na 1 den
  • Interoperabilita se Skypem – možnost používat ke komunikaci Teamsy i Skype současně

Telefony s podporou MS Teams

Vybrané konferenční telefony (VoIP) nabízí komunikaci v Skype for Business nebo Microsoft Teams. Využívají se pro video i audio konference například v zasedacích místnostech.

Jak to ale bude s 3PIP telefony podporujícími Skype for Business Online? Uživatelé je budou moci používat v Teamsech do 31. července 2023. Po tomto datu bude nutné pořídit nová zařízení s nativní podporou Microsoft Teams.

Telefony s nativní podporou Microsoft Teams.

Výhodami nativních Teams telefonů je například přímá správa kontaktů a kalendáře, rychlé připojení ke schůzkám, přepisy hlasové pošty nebo propojení telefonu s klientem na PC/MACu.

Správu Vašich telefonních zařízení můžete provádět v Centru pro správce Microsoft Teams.

Nezapomeňte aktualizaci Vašich telefonních zařízení zařadit při přechodu ze Skype for Business Online na Microsoft Teams. Využijte zařízení s nativní podporou Teams (značky Poly, AudioCodes, Yealink, Crestron). Jedině tak získáte bezpečný a kvalitní nástroj pro konferenční hovory.

Omezení při přechodu na Teams – Polycom Trio

Přechod stávajích telefonů ze Skype for Business Online na Microsoft Teams může přinášet omezení.

Videotelefon Polycom Trio s příslušenstvím Polycom Visual+ a kamerou pro hovory Skype for Business Online po přepnutí na nativní zařízení Microsoft Teams přestane podporovat video hovory. Stane se z něj audio konferenční zařízení.

Tomu se vyhnete ponecháním zařízení v původním režimu a připojit se k Teams pomocí Polycom RealConnect Service.

Ať už Microsoft Teams používáte společně se Skypem for Business Online, nebo plánujete přímý přechod ze Skypu na Microsoft Teams, jsme připraveni Vám pomoci.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.