Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

„Meeting First“ propojuje Skype pro firmy s Microsoft Teams

Kristýna Neuschl 0

V posledních letních týdnech byla pro Microsoft Teams vydána další novinka – Režim koexistence (Meeting First). Ve službě Skype pro firmy můžete využít pro plánování schůzek Microsoft Teams. Přesunem svých schůzek do Teams, dostanete moderní a přehledné prostředí. Vaše hovory a konverzace stále poběží ve Skypu, ale schůzky se přesunou do cloudu Teams.

Meeting First je konfigurační mód, navržen pro Skype pro firmy. Dovoluje společnostem využívat obě služby zároveň. Skype pro firmy pro konverzace, hovory a Teams pro Vaše schůzky/meetingy a týmovou spolupráci.

Co je to režim koexistence – Meeting First?

Nejde ani o produkt nebo přímo funkci Microsoft Teams. Nejlépe lze Meeting First popsat jako konfiguraci, která slouží ke spojení Skypu a Teams. Spojení Vám přináší možnost používat je současně. V Teamsech se vypne funkce volání a chatu a Teamsy tak slouží uživatelům pro plánování, schůzky a práci v týmu. Naopak Skype pro firmy obstará Vaše hovory a konverzace (chat).

Pokud nyní používáte Teamsy a Skype zároveň, pravděpodobně máte nastaven režim koexistence „Ostrůvky“.

Nastavení režimu koexistence naleznete v admin portálu pro aplikaci Microsoft Teams. Zvolíte Nastavení na úrovni organizace < Upgradování aplikace Teams < Režim koexistence. Na výběr máte z několika možností, pro Meeting First zvolíte možnost Spolupráce a schůzky v aplikaci Skype pro firmy s Teams.

Nastavení režimu koexistence v Admin centru pro Teams.

Ve Skypu se uživatelům zobrazí hláška Skype pro firmy se změní na Microsoft Teams. Po kliknutí na Vyzkoušet aplikaci se Vám otevře Microsoft Teams. Zde už jsou změny citelnější. Tlačítka pro chat a volání v Microsoft Teams zmizí.

Připojení k meetingu ze služby Skype.

Kdo Meeting First nejlépe využije?

Meeting First je navržen pro společnosti, které potřebují využívat hovory na Skype, ale zároveň chtějí využít propracované prostředí schůzek v Teamsech. Je dostupný pro kteroukoliv verzi Skype pro firmy, je ale nutné mít předplacenou licenci pro Microsoft Teams. Nejvíce jej využijí společnosti, kde uživatelé upřednostňují hovory před chatem.

Co je spojeno s režimem Meeting First

Konfigurace přináší / spojuje následné možnosti ze Skype pro firmy a Teams:

  • Meetings Migration Service: schůzky vytvořené uživatelem ve Skype for Business budou přesunuty na cloud a konvertovány do Teams.
  • Zjednodušené uživatelské prostředí v Teamsech: zaměření hlavně na schůzky. Funkce jako soukromé konverzace a hovory jsou vypnuty, což umožňuje soustředit se v Teamsech hlavně na schůzky.
  • Pokud během schůzky v Teamsech obdržíte soukromý hovor, schůzka bude pozdržena a Vy si svůj hovor můžete v klidu vyřídit. Nemusíte se tak bát o své soukromí a narušení meetingu. Funguje i obráceně pro Skype.
  • Vaše aktivita v Teamsech se promítá i do Vašeho stavu na Skypu. Například při probíhající schůzce v Teamsech se Váš stav na Skypu automaticky změní na Nerušit.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.