Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Microsoft Ignite: Microsoft Defender ATP pro MAC (Preview) a další

Miroslav Šraga 0

Vyrazili jsme s kolegy do Amsterdamu na Microsoft Ignite The Tour, abychom se dozvěděli, co na nás Microsoft chystá a jak se na novinky připravit. Protože se řídíme heslem „pomáháme řídit IT a procesy“ a to slovo „pomáháme“ je pro nás důležité, je třeba se neustále vzdělávat a držet krok s dobou.

Jednou, z mého podhledu, nejzajímavějších novinek je možnost provozovat Defender ATP na zařízeních s operačním systémem MacOS.

Nyní máte možnost být mezi prvními, kteří si ochranu pomocí WDATP vyzkouší. Zaregistrovat se do programů můžete zde:

Azure Key Vault

Jedná se o službu, která nabízí ochranu kryptografických klíčů a dalších tajných kódů používaných cloudovými aplikacemi a službami. Díky této službě můžete zajistit, že vývojář aplikace má přístup pouze k prostředku Key Vault, nikoliv však k jeho obsahu. V kódu aplikace to vypadá tak, že je volána funkce, jejímž parametrem je odkaz na záznam v Key Vault – heslo nikde nefiguruje – a Azure zajistí, že aplikaci je doručeno heslo.

Užitečnou vlastností je také možnost aplikovat na Key Vault bezpečnostní politiky

Zařízení pro Microsoft Teams

V rámci naší expedice jsme se zaměřili také na zařízení, která nabízí nativní podporu pro MS Teams. Oslovili jsme tři výrobce telefonů a konferenčních zařízení, aby nám představili své produkty.

Logitech

Nejvíce nás zaujalo zařízení Smartdock. Trochu mi to připomíná zařízení od Crestronu (který na Ignite ani nevystavoval). Kromě nativní integrace s MS Teams, možnosti sdílení prezentace či plochu v rámci konference beru jako samozřejmost. Zaujala mne ale neuvěřitelná praktičnost, jak z pohledu uživatelského ovládání tak z pohledu montáže na stůl či zeď nebo cable management.

Toto zařízení má tu výhodu, že je vhodné do jakékoliv konferenční místnosti. Díky možnosti připojení externích mikrofonů lze pokrýt také větší místnosti. Zároveň je příjemná možnost připojení více kamer.

Určitě se tomuto zařízení budeme v budoucnosti ještě věnovat, protože mě zaujalo. Asi si jej pořídíme na test a nahradíme náš stávající Logitech CC3000.

AudioCodes

Produkty této společnosti bedlivě sledujeme už dlouho. Ačkoliv nemáme zkušenosti s jejich telefony, tak máme celkem slušné zkušenosti s jejich Session Border Controlery (SBC) a Session Border Appliance (SBA) pro Skype for Business.

Je všeobecně známo, že AudioCodes se zaměřuje na zařízení, která disponují pouze hlasovými funkcemi. Troufám si říci, že telefony od AudioCodes tedy najdete spíše u uživatelů na pracovním stole, než v konferenční místnosti. Zařízení, která mě nejvíce zaujalo je C450HD IP Phone, což je špičkový výkonný telefon „business třídy“ s velkou barevnou dotykovou obrazovkou a plnou integrací UC a nativní podporou Microsoft Teams.

Yealink

O produktech této společnosti jsem již slyšel, nikdy jsem však neměl žádné jejich zařízení v ruce. Co mě překvapilo je šířka jejich portfolia. Yealink umí pokrýt jak potřeby uživatelů tak dokáže nabídnout řešení pro konferenční místnosti.

Abych byl upřímný, tak mě tato značka příjemně překvapila tím, že nabízí zařízení s nativní podporou MS Teams. Na druhou stranu se nemohu zbavit dojmu (a je to můj subjektivní názorú, že Yealink tak trochu kopíruje produkty konkurentů. Pojďme se na jejich produkty podívat blíže:

  • CP960 – (pouze audio) konferenční telefon typu hvězda. Tento telefon jsem fyzicky neviděl, nicméně vzhledem připomíná známé a oblíbené Polycom Trio. Asi by bylo zajímavé jej vyzkoušet
  • T55A – (pouze audio) jedná se o základní model, který bude jistě působit na potencionální zákazníky cenou. Telefon si dokážu představit na stolech koncových uživatelů.
  • T56A a T58A – (pouze audio) telefony vyšší řady, vhodné zejména pro pracovníky na manažerských pozicích s nativní podporou videa. Osobně se mi tento telefon nelíbí svým vzhledem. Display na mne působí chatrným dojmem.
  • MVC500 – videokonferenční telefon, vhodný pro konferenční místnosti pro 6-12 lidí
  • MVC800 – videokonferenční telefon, vhodný pro konferenční místnosti pro 12-20+ lidí

Přiznám se, že mě nenapadlo zeptat se, jestli jsou tyto produkty na trhu již běžně dostupné. Znejistěl jsem až při psaní tohoto článku, kdy jsem na webu Yealink našel ne úplně do očí bijící poznámku, že tato zařízení budou dostupné v H1 2019

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s vaší (nejen virtuální) infrastrukturou, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.