Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Microsoft Office Online již nebude „Online“

Miroslav Šraga 0

Společnost Microsoft se postupně připravuje na to, aby Office Online získal nové jméno: Office. Jistě, není to ani zdaleka revoluční změna. Microsoft v příspěvku na blogu říká, že to má uvést webové aplikace do souladu se schématem pojmenování, které používá na jiných platformách.

Když budeme upřímní, Microsoft má občas s pojmenováním svých produktů trochu problém. Krásnou ukázkou je pojmenování produktu Office 365 a následných příchod Microsoft 365. Toto, podle mě, poněkud nešťastné pojmenování zamotalo hlavu nejednomu zákazníkovi. Takže je vlastně dobře, že Microsoft začíná přemýšlet více koncepčně i v pojmenovávání svých produktů.

Office uses sub-brands to denote our offerings such as Office 365 and Office 2019. Because our offerings have evolved to provide access to apps on more than one platform, it no longer makes sense to use any platform-specific sub-brands. In line with this approach, the official product name for what was previously referred to as “Office Online” is now simply “Office.” We have also discontinued use of the “Online” branding with each of the apps so “Word Online” is now “Word,” “Excel Online” is now “Excel,” etc.

Důležité je, že nedojde ke změně jmenných konvencí pro Online serverové produkty společnosti Microsoft. Exchange Online, SharePoint Online, Project Online a Office Online Server budou i nadále „Online“.

Today’s Office is a solution that spans platforms and devices connected through the cloud, and the web is a critical part of that. This name change reflects Microsoft’s commitment to providing first-rate experiences on each of its supported platforms and devices.

Microsoft říká, že změna názvu odráží závazek společnosti Microsoft poskytovat prvotřídní uživatelskou zkušenost na každé ze svých podporovaných platforem a zařízení.

A co se reálně změní?

To asi můžeme zatím jen odhadovat. Marketingové oddělení pravděpodobně začne tuto změnu postupně komunikovat směrem k uživatelům. Co se týče technického provedení přímo v produktech, tak při současném pohledu na Microsoft Teams a Microsoft Sharepoint Online lze usuzovat, že se změní pojmenování odkazů na otevření dokumentů.

Otevření dokumentu v Microsoft Sharepoint Online
Otevření dokumentu v Microsoft Teams

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.