Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

PowerAutomate pro Teams

Tomáš Březina 0

Jak již mnozí z vás vědí, na přelomu září a října se z doplňku Flow pro Microsoft Teams stane PowerAutomate. Tento update názvu aplikace je důsledkem přejmenování klasické aplikace Flow. Pojďme se spolu podívat, co se tedy tímto vydáním změní. 

Nejprve si připomeňme, k čemu aplikace PowerAutomate slouží. Aplikace PowerAutomate je prostředek pro automatizování rutinních činností, např. schvalování faktur, převod dat z formuláře do Excelové tabulky, nebo například pro automatizaci rozsáhlého množství dat. Článek, kde jsme se podrobně věnovali tomuto tématu najdete na našem blogu

Co budeme pro provoz těchto sloučených aplikací potřebovat: 

  • při výběru zprávy bude možné ihned vytvořit flow 
  • nový spouštěč, který se automaticky spustí, když nový člen vstoupí do teamu 
  • možnost vytvoření dynamického formuláře, který vyplní uživatel a na základě tohoto formuláře se stane nějaká akce (Vytvoření nového uživatele apod.) 

Obecně, bude pravděpodobně největší změnou (snad) přepracovaný, nebo úplně nový UI designer flow, který by měl novým uživatelům značně usnadnit vytvoření nového flow. Více o tom, jak bude tento proces vypadat, si můžete přečíst zde: 

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/teams/create-flows-power-apps-app

Článek vznikl na základě informací od Microsoft před samotným vydáním této aktualizace, do zákaznických tenantů by se tato aktualizace měla postupně rolovat od konce září. 

Použité zdroje: 

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/roadmap?filters=

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/ui-flows/desktop/introduction

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/teams/create-flows-power-apps-app

https://docs.microsoft.com/en-us/power-platform-release-plan/2020wave1/power-automate/contextual-flows-power-automation-teams

Pokud byste uvítali více informací o aktuálních změnách nebo potřebujete pomoci s rozběhem nástrojů ze sady (Office) Microsoft 365, ozvěte se nám, rádi Vám pomůžeme.

Komentáře jsou uzavřeny.