Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Teams a představení dalších jarních novinek

Kristýna Neuschl 0

Jaro je plodné i pro Microsoft a dnes Vám představíme další novinky ze světa Teams. Text je pokračováním minulého článku, kde najdete představení první části nových funkcionalit, na které se můžeme v tomto roce těšit.

Větší počet členů týmu, efektivní spolupráce

Velké pracovní týmy mají v Microsoft Teams možnost společné práce na jednom místě. Všechny nové i stávající týmy pojmou až 5000 členů. Tímto se limit pro počet členů zdvojnásobil. Další příjemnou změnou je vyšší počet uživatelů v distribučním seznamu pro import. Zvýšil se na 3500 členů, Váš tým nyní naplníte členy ještě snadněji.

Tréninkové moduly nejen pro „ajťáky“

Chcete vědět jak úspěšně plánovat, konfigurovat a spouštět Teams, abyste poskytli koncovým uživatelům jednoduché funkční prostředí? Tyto tréninkové moduly Vám pomohou získat klíčové dovednosti pro Microsoft Teams. Moduly se vždy skládají z videa a PowerPoint prezentace. Jsou založeny na potřebách IT odborníků, můžete je využít ke studiu, školení i vlastním workshopům.

Zde naleznete seznam videí na YouTube, kde najdete představení Teams, novinky a návody pohromadě.

Teams a Směny: Přehledný rozvrh a další novinky

Microsoft Teams má několik nových funkcí pro Firstline Workers (tzv pracovníci v první linii). V jednom z předchozích příspěvků byla představena funkce Směny. Směny slouží k plánování pracovní doby vedoucími pracovníky i pro rychlý přehled a reakce firstline workers i na jejich mobilních zařízeních.

K funkci Směny se dostanete v desktopové verzi Teams kliknutím na Další přidané aplikace < Směny, na mobilu v navigačním panelu Další aplikace < Směny.

Směny Vám umožní vybudovat přehledný rozvrh pro Vaše zaměstnance. Můžete jim nově nabídnout Otevřené směny, které si můžou zaměstnanci libovolně vybírat. K jednotlivým dnům můžete přidat poznámky i vzkazy zaměstnancům, plánovat dovolené, přestávky, obědy a další

Microsoft pracuje na nových API rozhraních pro integraci stávajících systémů správy do Microsoft Teams. Například Graph API pro Směny umožňuje bezproblémový přístup k systémům správy zaměstnanců.

Pochvala (Praise tool) pomůže s motivací zaměstnanců, kdy jim snadno můžete poděkovat za jejich práci a ocenit je. Kamerou můžete fotit a natáčet videa, přidávat své poznámky atd. Novinky si můžete prohlédnout v následujícím videu.

Update pro Firstline workers.

Novinky pro zdravotníky i vzdělávací organizace

Teamsy naplno využijí učitelé i jejich studenti. Snadné zadávání úkolů, synchronizace známek, možnost známkování v mobilní aplikaci je jen zlomek toho, co Teams nabízí.

Zkrátka nepřichází ani zdravotnická zařízení, kterým Teams nabízí dokonalé prostředí pro komunikaci a spolupráci. Novinky zahrnují funkce jako integrace záznamů FHIR (EHR data), které dovolí pracovníkům bezpečný přístup k záznamům pacientů. Dále zasílání urgentních zpráv s notifikací, možnost delegace zpráv na vybraného uživatele (například při probíhající operaci), bezpečné sdílení obrázků, které se nedostanou mimo aplikaci Teams.

Jednodušší organizace práce s kartou Planner

Do kanálu svého týmu můžete snadno přidat kartu Planner. S touto integrací získáte jednoduchý nástroj pro vizuální organizaci týmové spolupráce. Vytvoříte snadno plán úkolů, na kterých tým pracuje nebo bude pracovat. Úkoly můžete přiřazovat a už nikdy v nich neztratíte přehled.

Kartu Planner přidáte v týmovém kanálu kliknutím na „+“ (Přidat kartu). Do Planneru můžete nahlížet v desktopu, webu i na mobilním zařízení.

Jednoduchá organizace úkolů pomocí Planner karty.

Přizpůsobte Teamsy integracím třetích stran

Od představení Microsoft Graph APIs pro Microsoft Teams bylo přidáno několik dalších funkcí pro automatizaci týmových lifecycles.

Zde je shrnutí několika nových funkcí:

  • Nové typy týmů (preview) – nové typy týmů můžete konfigurovat skrze Microsoft Graph, naleznete zde týmy pro obchod, pro vzdělávací organizace nebo zdravotnictví
  • Instalace aplikací do Teams – pro všechny týmy zároveň v celé společnosti. Využijte povolení pro instalaci aplikací (preview)
  • Přijdete nové karty do svých kanálů (včetně Word, Excel, PowerPoint, PDF…)
  • Nové způsoby posílání zpráv
    • nové a vylepšené API pro posílání zpráv v kanálech, které přidává nové funkce jako odpovědi, @mentions atd.
    • posílejte je emailem (preview)
    • použijte Microsoft Graph pro instalaci bota, který posílá zprávy
  • Superschopnosti pro adminy – Global admini, Teams admini se nyní mohou připojit a konfigurovat nastavení týmů – i když nejsou jejich členy
  • Vytvořte tým s jediným API call

Nové funkce pro iOS a Android

V aplikaci Teams na svém mobilu si nově můžete přizpůsobit prostředí a zvolit si tmavý motiv. Tuto možnost naleznete v Nastavení aplikace.

Tmavý motiv pozadí a hlasová zpráva v Teams.

S ostatními uživateli můžete komunikovat pomocí hlasových zpráv. Využít jich můžete v soukromé konverzaci i týmovém kanálu. Ve Vašem mobilním zařízení otevřete konverzaci, v levém dolním rohu podržte ikonu mikrofonu a nahrajte Vaši hlasovou zprávu.

Pokud se chcete dozvědět více, nebo potřebujete pomoci s produkty Microsoft Office 365, obraťte se na nás. Pomůžeme vám, děláme to rádi.

Komentáře jsou uzavřeny.